І ще раз про контрабанду цигарок та політичні ігри

Александр Ногачевский
10 августа, 2015 понедельник
15:56

Бізнес ГК Мегаполіс фінансує бізнес виробництва кулеметів в РФ

ГК Мегаполіс. Офіційним власником компанії в РФ вважається Ігор Кєсаєв. Це непублічний мільярдер, в якого у портфелі не тільки дистрибуторська компанія ГК Мегаполіс, але будівельний бізнес і виробництво кулеметів (як правило, всередині однієї кишені власника гроші перетікають від бізнесу до бізнесу, що можна вважати, що надприбуткові бізнеси з продажу сигарет можуть фінансувати інші бізнеси. Тим самим необхідно вважати, що бізнес ГК МЕГАПОЛІС фінансує бізнес виробництва кулеметів в РФ). Ходить багато легенд про походження статків Кєсаєва І. (більш детально на http://flb.ru/infoprint/45553.html), але основною версією вважається «ставлєнік спецслужб РФ», тобто «сталєнік ПВВ».

Деталі про компанію можна прочитати на їх корпоративному сайті http://www.gkm.ru/ . В РФ компанія пішла далі і вже поступово монополізує всі «жирні» ринки збуту: сигаретний, алкогольний, бакалійний і т.д.

Але російського ринку мало. Та і задачі у компанії не тільки бізнесові. Та і кум ПВВ тут. Чого б з ним не «замутити»? Основна ідея та, щоб сам українець платив за їхні далекоглядні політичні плани . Он і президент свій підтягнувся в 2009 році.

Україна

Те, що російська влада практично контролює більшість наших галузей, не потрібно пояснювати, але зараз про сигарети та МЕГАПОЛІС.

Тут за певний період часу створюється ряд компаній:

  1. ТОВ ТК Мегаполіс Україна, директор громадянин РФ Багдасарян Левон Єгішейович;

  2. ТОВ Мегаполіс Україна Лоджистікс, директор громадянин РФ Гладков вадим Вікторович

  3. ТОВ Мегаполіс Консалтинг Україна, директор громадянин Захарченко Олексій Олександрович

Структура корпоративної власності МЕГАПОЛІС Україна виглядає так:

Кіпр


Директор громадянин РФ Багдасарян Левон Єгішейович почав свою «бурну» діяльність в Україні з 2011 року, саме в той час сталися всі зміни з консолідації ринку сигарет в Україні як легального, так і нелегального. До цього цей пан займався всім підряд у Нижньому Новгороді, був, так би мовити, місцевим баригою в галузі нерухомості та оптових продаж сигарет та алкоголю.

Наступна компанія, яка є значимим учасником контролю контрабанди та локального ринку сигарет є ТОВ Мегаполіс Україна Лоджистікс. У неї теж є свої власники які співпадають з минулою компанією. Правда географія власників трохи ширша – Кіпр і Нідерланди:


Директор громадянин РФ Гладков Вадим Вікторович дуже тісно пов’язаний з керівництвом головної компанії в Росії. Коротко:

До приїзду в Україну працював генеральним директором ООО «Торговая компания Каравелла» (лікідовано, діяло з 06.08.2004 по 13.12.2011рр)

Власником ООО Каравелла є:

  • ООО Торговая компания РАУТ, ген дир. Палечек Роман Михайлович (ліквідовано, діяло з 29.01.1997 по 02.12.2008

Власники ООО РАУТ є: Кациев Сергей Солтанович, Агкацев Виталий Михайлович, Климанов Евгений Маркович.

Повязана юр.особа з ООО РАУТ:

ЗАО Меркурий Тобэкко Корп., ген дир Кациев Сергей Солтанович

 

Власник ЗАО Меркурий ТК є:

Биченов Руслан Заурович

В списку керівництва ГК МЕГАПОЛИС (РФ) http://www.gkm.ru/ru/board ви знайдете деякі з цих прізвищ. Це наводить на думку, що пан Гладков є «смотрящим» від російської сторони

Всі компанії в РФ ліквідовані в період з 2008 по 2014 рр.

Свою «бурну діяльність» в Україні цей пан почав в 2012 році.

Практично Гладков і почав ту діяльність, яку ми всі не бачимо. Маючи значний досвід у «схемах» із сигаретами, він «розвинув» бізнес до сьогоднішніх величин:

  • Налагодив контракти з ключовими виробниками як офіційними так і нелегальними;

  • Побудував схему логістичних потоків між своїми складами та «агентами» на кордонах;

  • Налагодив схему отримання готівки разом із «партнерським» банком, якого йому «рекомендував» куратор з Москви (напевно всі здивовані, але у кремля в Україні є свій куратор роботи російського бізнесу з російськими банками в Україні та «партнерськими» банками в Україні, але про нього пізніше).

  • Підібрав «патріотів» у торгові ряди

  • Усьо, сів на потік і пише звіти своїм босам, а ті рахують бабки та фінансують виробництво кулеметів… зі словами – «хохляндия – страна непуганных идиотов». Але ж праві: ми самі фінансуємо вбивство своїх людей…

Компанія ТОВ Мегаполіс Консалтинг Україна, директор громадянин Захарченко Олексій Олександрович зареєстрована на цього ж громадянина в 2013 році. Захарченко Олексій Олександрович  - людина з такими даними з 2013 року є студентом Донецького технічного університету. Збіг? Не думаю.

Корпоративна структура, зрозуміло, нічого особливого не показує. Так як бізнес тримається не тільки на корпоративній структур, але і на фінансовій моделі і на організаційній структурі та виробничо-логістичних потужностях. Одним словом – необхідно зрозуміти, як і де ідуть фінансові потоки, де це все робиться і хто цим всим «рулить». Тут починається все саме цікаве, а саме:

Фінансові потоки Мегаполісів в Україні якимось дивним чином концетровані у Платінум банку: кредити, банківські гарантії, грошові перекази. Звичайно, що у Платинум банку є господарі, це Борис Кауфман. Його незмінним партнером у всіх бізнесах є сьогоднішній народний депутат від БПП Олександр Грановський. Якесь дивне співпадіння, але нардеп О. Грановський є давнішнім партнером і людиною п. Медвеведчука, а також і членом його партій СДПУ(О). Нагадаємо, що ці ж пани вже мають досвід «грандіозних відмивок» бюджету, коли О. Грановський очолював бюджетний комітет і «будував» Артек за часів Кучми. Але ж сьогодні він «живе по-новому». Сказати, що Кауфман від захваті від свого партнера – кидали Грановського О., думаю – ні. Про те, що пан Олександр має конфлікт практично зі всією Україною (не треба забувати про його глибокі борги не тільки перед з власником банку Південного – паном Родіним). Можливо і давно вже б розбіглися б, але доля, мабуть. Що б зараз Борис не говорив би про те, що «…Грановський сам по собі, мій банк чистий і пушистий..», ніхто вже в це не повірить (хіба що прокурори за великі гроші). Факт на лице – Платинум банк проганяє через себе великі кошти Мегаполісів і це робить не з релігійних доброчинних почуттів. Враховуючи те, що Грановський є народним депутатом від блоку П. Порошенка і одним з перших поклявся разом з Кауфманом у вірності новому Президенту, то можна вважати, що «криша» у цих партнерів забезпечена надійно.

Концентрація потоків всередені України:

Звичайно, що у Мегаполісів в Україною існують і інші партнерські стосунки з українськими банками. Але судячи по всьому, скоро всі ці банки будуть просто в «другій та третій черзі» в очікуванні хоча б щось повернути. Зі всього цього цікаво, а як виходять гроші у готівку тут???

Щоб не забігати в минуле, візьмемо транзакції банку в травні 2015 року: ТОВ ТК МЕГАПОЛІС Україна перерахувала на фірми, які в податкових органах називаються фірмами метеликами» або транзакції сумнівні більше….600 000 000 гривень. Треба зазначити, що щомісячні платежі банку становлять в рамках 600 000 000 до 1 000 000 000 гривень. Зауважу, що це не платежі за готову продукцію виробникам сигарет зі світовим ім’ям, це платежі в компанії з одним адресом реєстрації та видом діяльності «виробництво станків» та інші. Якщо бути конкретним, то по списку:

Одне питання яке будоражить уми – як у списку «смотрящих» за Платінум Банком опинилась людина Фірташа – Зіньков? Провівши «грандіозні» проекти в ряду іноземних банків в Україні та купивши квартирку за 2,5 млн дол США на Подолі у Києві, цей облисівший хлопчина опинився в Надрі у Фірташа. Гучно довершивши свою репутацію «схематозника» (при цьому з дивною рабською покірністю виконавши всі настанови Фірташа, які він отримував щонеділі у Відні), він отримав штамп «нон грата» в банківській сфері на позиціях першої особи.

Судячи по всьому, група Фірташа-Льовочкіна крім захоплення Обленерго в Закарпатті, вирішила і відгризти і частину ринку контрабанди через взяття під контроль потоки Мегаполіса через Платинум Банк.

Виробничі та логістичні моделі потоків:

Крім офіційних контрактів з міжнародними світовими виробниками, потужності яких розташовані в Україні, у компанії Мегаполіс, вочевидь, існує ряд невідомих загалу контрактів з Львівською тютюновою фабрикою, Донецькою, Одеською та Симферопольською. Якщо копнути глибше, хто стоїть за цими фабриками, то отримаємо ще багато цікавих моментів. От тільки недавно на лінії розмежування затримали фуру , яка йшла в Донецьк з заготовками для виробництва сигарет і те як її дружно «відмазували» рішенням суддів та наїздами силовиків читайте тут - http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/07/18/7074876/ .

В Україні достатньо тютюнових фабрик та достатньо землі, де можна виростити сировину та зробити якісні підробки, про що власники МЕГАПОЛІСУ знають. Структура виробництва та товарних потоків:

 

1. Офіційний договір, план на рік, контроль дистрибуції;

2. Договорнякна підробку, фінансування виробництва через сировину, інші фінансові інструменти;

3. Контрабанда;



Про Львівську тютюнову фабрику упустимо, за неї і так вже взялися після подій в Мукачево.

Цікаве є те, що власником Одеської тютюнової фабрики став російський бізнесмен та власник готелів Рейкарц – Юрій Васін. Не буду заглиблюватись у структуру корпоративної власності ТОВ Одеська тютюнова фабрика, цього поки достатньо, щоб зробити висновки

Організаційна структура та комунікації

Щоб отримати загальну організаційну структуру, ще не хватає одного. По принципам побудови нелегальних ринків та контролю нелегальних потоків, необхідні «смотрящі». Вже зрозуміло, що «смотрящім» по Україні за фін потоками сигарет є  бізнесмени Борис Кауфман та нардеп Олександр Грановським. Зрозуміло, хто керує бізнесом Мегаполіса. Зрозуміло, що лані і балоги ходять під медведчуками та львочкіними. Хто координує діяльність грошових потоків, товарних потоків, сировинних потоків? У банківській сфері є такий собі дядько, який мало де світиться, але всі російські бізнеси в Україні його чемно слухаються. Ми його практично не бачимо, але він є - росіянин Євгеній Березовський що засвітився в Альфа банку, Дельта банку, Ощадбанку, Укргазбанку, ІК Аструм (пана Юрушева. Друга Азарова) та інших, де контролював фінансові потоки з різних бізнесів, по вказівці з Москви. Координатор розводить конфлікти, дає вказівки «смотрящім» по напрямкам, координує загальні потоки. Це такий собі «банківський операційний менеджер» який вирішує щоденні задачі і звітується Медведчуку і своїм патронам у Москві.  Російський бізнес практично контролює всі галузі і тому роботи вистачає, щоб координувати роботу всіх російських та лояльних банків.

Так що ж сталося насправді у Мукачево? Всі потоки налагоджені, балоги і лані виконують свою справу вправно.

Згідно аналізу останніх операцій в галузі консолідації активів є одна цікаві новини:

  • за структурами, які є афільовані до п. Львовчкіна у Закарпатті вже закріпилось 90% закарпатського обленерго.

  • Скупка земель, які так невдало організував його посіпака Каськів у Закарпатті говорить про те, що не тільки Медведчук облюбував місцеві краєвиди, але у групи Фірташа – Львочкіна теж лежить душа.

  • Пана Львочкіна останні місяці навідував Ланьо, де вони вправно готували місцеві вибори і розставляли «вірних» кадрів.

  • Поява у Платинум банку «генія банківського схематозу» -Зінькова, що є вірною людиною Фірташа, теж говорить про те, що ця група тісно входить не тільки в енергетичні ринки, але і у ринки контрабанди сигарет. Питання одне – навіщо це було потрібно Кауфману??? Гроші, мабуть, необхідно віддавати за партнера Грановського.

Перетягнувши на себе місцеву владу, сбу, прикордонників, прокурорів та все обленерго, захопивши контроль за потоками МЕГАПОЛІСУ Україна, Львовчкін фактично «віждимає» на себе не тільки енергопотоки, але і потоки через закарпатський кордон з Європою, контрабанду Одеського та Львівського аеропортів, Одеських портів.

Звичайно, що такий розклад не міг сподобатись Медведчуку.

Інформація про це є у відкритих джерелах і в рядових «оперів», але в керівництва держави немає політичної волі (а може і просто мізгів недостатньо, щоб усе е до купи зліпити) та запустити процес боротьби з контрабандою та російською агентурою.

Про ДОМОВЛЕННОСТІ:

Вочевидь, що:

  1. У Путіна є домовленості з Медведчуком (політика, бізнес, війна);

  2. У Путіна є домовленості з Порошенко (бізнес, політика, війна);

  3. У Путіна є домовленності з Кєваєвим Ігором (бізнес, фінансування політики, зброя);

  4. У Путіна є домовленності з «смотрящим» Березовським Юрієм (фінанси, контроль потоків та банків, розводящий);

  5. У Медведчука є домовленності з Порошенко (Мінські домовленності);

  6. У Медведчука є домовленності з Балогою, були домовленнсоті з Ланьо (бізнес, фінансування політики);

  7. У Порошенко є домовленності з Фірташем-Льовочкіним (політика);

  8. У Порошенко є домовленності з Грановським- Кауфманом (політика, фінанси);

  9. У Фірташа-Льовочкіна є домовленності з Ланьо (політика, бізнес, фінанси);

  10. У Кауфмана є домовленності з Фірташем (фінанси);

Виходить так, що у Фірташа - Львовчкіна десь пропустили домовитись з Медведчуком?

Теги:
Киев
+11°C
  • Киев
  • Львов
  • Винница
  • Днепр
  • Донецк
  • Житомир
  • Запорожье
  • Ивано-Франковск
  • Кропивницкий
  • Луганск
  • Луцк
  • Николаев
  • Одесса
  • Полтава
  • Ровно
  • Сумы
  • Симферополь
  • Тернополь
  • Ужгород
  • Харьков
  • Херсон
  • Хмельницкий
  • Черкасси
  • Черновцы
  • Чернигов
  • USD 39.06
    Покупка 39.06
    Продажа 39.53
  • EUR
    Покупка 42.22
    Продажа 42.96
  • Актуальное
  • Важное