Що насправді сталося з "Бетменом"

Дмитрий Снегирев
3 января, 2015 суббота
14:25

"Генеральна прокуратура" терористичної організації "ЛНР" повідомляє про успішне проведення спецоперації по знешкодженню "бандгрупи "Бетмен".

"В результаті проведених заходів співробітники спецслужб "ЛНР" знищили ватажка бандгрупи з позивним «Бетмен» і затримали його поплічників, підозрюваних у вчиненні тяжких і особливо тяжких злочинів»", – повідомляє Генпрокуратура "ЛНР".

За інформацією джерела, при "затриманні" 1 січня 2015 року керівник батальйону "Бетмен" Олександр Бєднов відмовився виконувати вимогу "роззброїтися» і учинив "запеклий озброєний опір, в результаті перестрілки був убитий".

Втім, я маю право на свою версію цієї події.

Нагадаю, раніше повідомлялося, що 31 грудня в Луганську відбулася тристороння зустріч представників Росії, України і "ЛНР". "ЛНР" представляли люди "глави республіки" Ігоря Плотницького. Основне питання, яке обговорювалося під час цієї зустрічі – це обмін полоненими в рамках т.зв. "мінських угод". Підпорядкований Плотницькому батальйон "Заря" контролює відносно невелику територію і відповідно не має"власних" військовополонених. Основна частина військовополонених знаходиться у польових командирів Бетмена, Лєшего та Мозгового, підрозділи яких фізично перебуваючи на території ЛНР, фактично не підпорядковуються уряду Плотницького. 31 грудня, по закінченю тристоронньої зустрічі, Бєднову було запропоновано віддати "його" полонених.

Бєднов, як начштаба 4 бригади "ЛНР", під його керівництвом знаходяться до 1500 бойовиків, не визнає Мінських угод, про що він неодноразово говорив в своїх ітерв"ю. До цього "фрондерства" домішувалася також особиста образа – його фактично витіснили із Луганська, не дозволили взяти участь у виборах "голови ЛНР", більше того, забрали 13 полонених, яких він вважав своїм "золотим фондом" ( саме Бєднов першим поставив торгівлю заручниками за викуп на потік). Отримавши наказ з Луганська про передачу полонених для обміну з українською стороною,Бєднов послав всіх, хто чогось від нього вимагав, туди, де сонце не світить.

До того ж, поки проходило засідання цієї комісії, Беднов вів перемовини зі стаханівським "Батею" – Павлом Дрьомовим – про спільний вступ проти Плотницького. Перемовини Бєднова з Дрємовим тривали 30 і 31 грудня. Два ватажки НВФ збиралися зустрітися після Нового року і домовитися детальніше, але не судилося – найближче оточення Бєднова передало цю інформаціє в "МДБ ЛНР". Враховуючи реакцію Бєднова на пропозицію щодо обміну військовополоненими та отриману інформацію щодо можливого заколоту проти Плотницького, було прийняте рішення про усунення непідконтрольного командира. Не випадково, напередодні операції з нейтралізації ГБР Бетмен, офіційною владою ЛНР повідомлялося про створення окремого комендантського полку в структурі силового блоку "республіки". Справа в тому, що росіяни "натякнули" Плотницькому, що в "ДНР" обмін полоненими уже відбувся, а в "ЛНР" – ще ні. Тому завданням "ручного комендантського полку" було допомогти Плотницькому монополізувати ситуацію з заручниками.

Хотів би звернути увагу на ще одне протиріччя у повідомленні "ЛНР".

За повідомленням "Генпокуратури ЛНР", 30 грудня Бєднову і його найближчому оточенню висунули обвинувачення у катуванні. Тоді можна задати слушне питання – чому людина, якій офіційно висунуто обвинувачення, їде фактично в пастку, знаючи про висунуті проти нього звинувачення? В Георгіївкі, де, власне і була організована засідка, розташовані підрозділи 31-ї окремої гвардійської ордена Кутузова II ступеня десантно-штурмової бригади (місце постійної дислокації – м.Ульянівськ). Відповідь проста – Бєднову пообіцяли викуп за утриманих його підрозділом полонених. Тобто ,"жадібність фраєра згубила".

Засідка на Бєднова була організована так, щоб обвинуватити в його загибелі українську диверсійну групу. Справа в тім, що серед охоронців "Бетмена", які загинули внаслідок обстрілу, – бійці , які катували і нищили "айдарівців". Розстріл почету Блєднова був здійснений із застосуванням вогнеметів "Джміль", зброї, з якої свого часу поплічники Бетмена знищили бійців батальйону "Айдар". Для стороннього спостерігача це мало виглядати, як помста української сторони своїм кровникам.

В "Генпрокуратурі ЛНР" заявляють про опір, який чинив Бєднов, після того, як йому запропонували скласти зброю. Це не відповідає дійсності, засідка буда несподіваною, ніхто з "бетменів" не чинив опору, бо просто не встиг цього зробити.

Спершу, поплічники "Бетмена" повідомляли, що їхнього командира не вбито, але взято у полон. Потім ситуація докорінно змінилася, коли до справи приступив російський спецназ. Було розповсюджене повідомлення про загибель "Бетмена", і в якості доказу нам показали на фото тіло, в якому складно впізнати Бєднова. В якості основного доказу вбивства Блєднова посилаються на повідомлення на сторінці ГБР "Бетмен", в якому йдеться про наступне: "Олександр Беднов (Бетмен) спалений в броньованому автобусі разом з двома ополченцями. Він сидів ззаду і його тіло обгоріло не сильно. Його впізнали бойові товариші".

Хотів би зауважити, що сидів він ззаду разом зі своєю дружиною, та двома охоронцями на псевдо "Фобус" та "Маніяк". Більше того, т.зв. "спеціальні служби" ЛНР змушені були підтвердити інформацію ГІ "Права Справа" про арешт двох охоронців "Бетмена" на псевдо "Маніяк" та "Фобус", які , якщо вірити офіційній версії, мали б згоріти разом зі своїм командиром.

Відзначу, що Бєднов, а також його дружина та двоє найближчих охоронців і "соратників" на псевдо "Маніак" та "Фобос", які очолювали групи, відповідальні за катування та викрадення заручників, наразі знаходяться в полоні і активно співпрацюють із спецпризначенцями РФ. Бєднову інкримінують катування полонених, махінації з гуманітаркою, "віджим" особистого майна на суму понад 3 млн. доларів. В мережі вже є відео допитів поплічників Бетмена "Маніяка" та "Фобуса".

Росіяни "розробляють" Бєднова і його "соратників" поки що обережно – їм не потрібен "холодний труп", з якого вже нічого не можна взяти. Результатом цієї "розробки" стали масові обшуки за місцями проживання бойовиків з групи "Бетмена". У ході обшуків було виявлено та вилучено понад 100 одиниць вогнепальної зброї, боєприпаси, грошові кошти та майно, раніше незаконним способом вилучені у мирних громадян, а також звільнені чотири приватних домоволодіння, які були "віджаті" бійцями Бєднова. Але потім, після "відпрацювання", його, скоріше за все, ліквідують, бо він нікому не потрібен.

Російські спецпризначенці допустили серйозний "прокол" в цій операції, коли в той же день заблокували базу "Бетмена" на автобазі по вул.Кулика.

Зрозуміло, що хотілося б закінчити все одним махом, але такі поспішні дії красномовно свідчать про те, що саме росіяни прибирають "фрондерів" зі шляху Плотницького. Причетность української сторони до внутрішніх розборок в середовищі бойовиків спростовується автоматично.

Додам, що колишній "міністр оборони ДНР", російський диверсант Ігор Гіркин (Стрєлков) з розкритикував такі дії своїх "соратників" по зброї. "Що стосується ситуації з Сан Саничем "Бетменом", то потрібно дочекатися офіційного комюніке влади. Якщо його арешт викликаний серйозними причинами, то робити такі заходи потрібно з відповідним медійним супроводом, щоб не провокувати людей (і бійців ополчення) на різкі висновки і дії. Мабуть, цього в Луганську або не розуміють, або не хочуть розуміти. У першому випадку йдеться про ідіотизм (т. до. будь-яка смута у військовий час дуже небезпечна), в другому – про шкідництво. Можливо – про те і друге одночасно. В принципі, будь-які внутрішні настрої і заколоти вигідні тільки сурковським посіпакам – як такі, що сприяють "зливу" республік", – констатував він.

Про операцію проти Бєднова я попереджав і писав ще 26 грудня.

"Фактичне протистояння польового командира і Плотницького привело до відомого інциденту, коли Олександр Бєднов приніс у виборчком Луганської народної республіки документи про висунення в президенти, а по ньому і його людям відкрили вогонь. Мав місце замах, вважають бійці "Бетмена". Підсумком "президентських" амбіцій Блєднова стало те, що "Бетмен", замість патрулювання луганських вулиць, відправився в Красний Луч. Така ж доля чекає на неугодних Плотницькому МДБшників – він буде невпинно видавлювати людей, які стояли у витоків формування "міністерства".

Поплічники Бєднова попереджають, та й це ясно з логіки подій, що наступні кандидати на "загибель від куль диверсантів" – одіозні "Лєший", "Батя" Дрьомов і Мозговий. Мозгового Плотницький "полюбляє" вже давно, а от Дрьомов "розгорнувся" на всю міць не так давно. Так, у зверненні до Путіна "Батя" погрожує Плотницькому якоюсь таємною викривальною флешкою.Але, воїнам православного джихаду, варто б спитати у Дрьома звідки у нього компромат на Плотницького, який дивним чином збігається з оприлюдненими в грудні місяці матеріалами аналітичної служби "Права Справа" щодо незаконних оборудок з вугіллям українських високопосадовців, що привело свого часу до обшуків і арештів в "Центроенерго"?

Днями СБУ оприлюднило черговий аудіозапис розмови двох луганських терористів, в якій один із них (а саме Дрьомов) повідомляє, що йому особисто керівник уряду Російської Федерації Дмітрій Мєдвєдєв пообіцяв прислати "Гради" та нову артилерію. Дрьомов похизувався перед своїм "колегою" тим, що тепер має особистий прямий номер телефону до керівника російського уряду. З розмови стало ясно, що Дрьомов добився того, що так званий "глава ЛНР" Плотницький має публічно вибачитися перед російськими "козаками" за неприємні слова, що були сказані раніше.

Що тут скажеш? Премію Дарвіна до студії, сектор "приз"! Бажаємо міцного здоров'я панам терористам. Воно їм знадобиться...

 

Теги:
Киев
+4°C
  • Киев
  • Львов
  • Винница
  • Днепр
  • Донецк
  • Житомир
  • Запорожье
  • Ивано-Франковск
  • Кропивницкий
  • Луганск
  • Луцк
  • Николаев
  • Одесса
  • Полтава
  • Ровно
  • Сумы
  • Симферополь
  • Тернополь
  • Ужгород
  • Харьков
  • Херсон
  • Хмельницкий
  • Черкасси
  • Черновцы
  • Чернигов
  • USD 39.55
    Покупка 39.55
    Продажа 40.08
  • EUR
    Покупка 42.24
    Продажа 43.03
  • Актуальное
  • Важное