Свирид Опанасович на стражі мірового порядку

Свирид Опанасович
12 августа, 2014 вторник
12:38

Надворі вівторок, серпень, погода прекрасна і дід надіється, шо всі вже зробили зарядку, пробіглися в своє удовольствіє, прийняли контрасний душ і щас готові узнать, шо в світі робиться і шо про це каже сільська аналітіка від діда Свирида. Поетому, вмощуйтеся зручненько і читайте уважненько.

Адвокат Наді Савченко Маркуша Фейгін вчора приоткрил завесу над тактікой, яку намерена іспользує защіта в суді. Обвінєнія в адрес Наді, шо будто би она вислєжувала в зоні АТО руських журналіздов і через мегафон коректірувала огонь батарей, які били по площадям, де находилися журналізди московських гамноньюсів, основуються якоби на показаніях плєнного бойца Айдара Тараса Синяговського. Етот Тарас якоби дал обвінітєльні показанія проти Наді на камеру і щез у сіпаратістських катівнях. Но Марку Фейгіну та його друзям-адвокатам (среді яких ізвесний ігрок клуба Что? Где? Когда? Іллюша Новіков) удалось того Тараса найти і получить від нього заявлєніє, шо його попередні показанія добуті від нього під принуждєнієм і Надя нічого такого дєлать не могла. Бо находилася за много кілометрів від місця собитій. 

Фейгін утверждає, шо доказавши таким образом сфабрикованность улік проти Наді, йому удасться добиться освобождєнія подзащитной за нєдоказанностью. Діду пофіг як Надю звільнять. Лиш би звільнили і вона могла вернуться додому. Но дід напоминає, шо діло шиють двадцять слєдаков із спеціальної слєдственної зондер команди, спешно сформірованної із самих от'явлєнних мастєров фабрикації улік, які служать в Слєдственном комітєтє РФ. Кроме того, ми всі знаєм ціну незаісімості московської Феміди, котора чутко принюхуєцця до каждого пуку з дупи Х"йла. А Х"йло вже напускав такого смороду, шо без протівогаза кацапські гамноньюси читать невозможно.

В любом случаї, позавчора ми стали свідками прецеденту, коли х"йлостанці випустили п'ятьох наших офіцерів 72-ї мехбригади, хотя до того громко клялися засадить їх всірйоз і надовго. Будем надіятись, шо нєдальок той час, коли і Надя, і Сєнцов, і другі плєнні українці вийдуть на свободу здорові та веселі. А Україна зустріне їх бравурними маршами і всєобщим почотом, чого так боїться Х"йло. 

Х"йло вчора викинув очередной номер, який заставив напрячься український сегмент фейсбуку, а также іспортив міровим лідєрам лєтній отдих з сім'ями. Он поспешно заявив про направлення в зону АТО "гуманітарного" конвою якоби под егідою Міжнародного комітєта Червоного Хреста. 

Дуже скоро оказалося, шо Х"йло спи-дів, як обично, і Красний Крест довідався, шо ним шось согласовано тільки з тєлєвізора. Х"йло в ліце Лаврова начав грать отступну, заявляя, шо ето согласовано с украинской стороной і осуществляєцця в рамках виполнєнія плана Порошенка.

Наблюдатєлі разошлісь во мнєніях, шо це має значить. Но согласились, шо всьо ето провокація. Хтось казав, шо реч ідьот о гуманітарних танкових колонах, а хтось - шо таким образом Х"йло дємонстрірує готовность завершити новоросійську авантюру та сліть сіпаратістов.

Дід щитає, шо істіна дето посередині. Х"йло, який убідився, шо проект Новоросія заклинило, нікуя з того не получається, і єслі шото срочно не предпрінять, Армія України победоносно завершить АТО. Потому Х"йлу нада хотя би зафіксірувать статус-кво і зберегти за сіпаратістами хотя би ті тєріторії, які они пока шо контролірують. А там видно буде, надієцця Х"йло. 

Напрасні сподівання. Но на каждий хітрий болт всігда найдеться гайка з обратной різьбой. Потому, посовіщавшись мірові лідєри рішили перехватить ініціатіву і видвинули Х"йлу кучу условій, в часності додержуваться правил і процедур, прийнятих під час направлення гуманітарки, согласовувать ето дєло с прінімающей стороной, направлять гуманітарку в райони, які покаже прінімающа сторона, котора і обеспечує воєнне сопровождєніє гуманітарних грузов. 

Дід акцентірує вніманіє небайдужих громадян, шо Х"йло офіціально признає в качестве прінімающей сторони Україну, а не ДНР чи ЛНР. Це важне обстоятєльство, бо від того ублюдка можна було ожидать і формального признанія несуществующей Новоросії. Значить Х"йло нє настолько смел і храбр, як хоче виглядєть. Осторожнічаєт, гадьониш, і ето хорошо.

Х"йло также очень хочет виглядєть крутим пацаном, потому історія с гуманітаркой будєт нє столько провокацієй, сколько піар-акцієй. С етой целью, гуманітарний конвой будет увешан колорадскімі лєнточками, вже щас к месту старта конвоя марширують колони журналіздов, репетіруюттся постановочні сцени с заплаканими луганськими дітьми, которі прижимають к груді увітий колорадской лєнточкой тульскій прянік. Вся ета куйня буде адресована только внутреннєй колорадоватє, составляющей 86% насєлєнія Х"йлостана.

При грамотном подходе, любу, саму масштабну піар-акцію, можна виставить на посміховисько нєсколькімі грамотними ходами. Дід надієцця, шо наші вже работають в етом направлєнії.

Относітєльно істєрічних воплєй нєкоторих наших граждан, шо в камазах с гуманітаркой Х"йло отправіт оружіє боєвикам, дід питає накуя для отправки оружія іспользовать гуманітарку, котору будуть знімати телеканали всього світу, єслі для цього і без того є надьожні та проверені путі снабженія сіпаратістов хоть танками і буками?

Друга істєріка - Х"йло гуманітарний конвой іспользує, шоб вивезти в Х"йлостан лідєров ДНР, ЛНР та своїх спецназовцев. Ну, ето врядлі, каже дєдушка. А якби й так - вам шо, жалко? Как по мнє, то хай би того Гіркіна вже і вивезли для допросов в тайних подвалах ФСБ. Но Х"йлу нужен хотяби статус-кво, потому Гіркін со товаріщі пока сидітимуть, де їм приказано. 

Третя істєріка, шо тепер гуманітарки пойдуть одна за одной, заполонивши всю територію АТО і сковуючи такім образом нашу Армію. На це дєдушка каже, шо существують правила, за которими прінімающа сторона керує куди і які вантажі прибивають, скільки там находяться і коли та з якой скоростью уйо-ують обратно. 

Кстаті, на ватних форумах шириться істєріка, шо хитрий Порох буде іспользувать мірні руські камази для пронікновенія укропскіх войск на тєріторію ДНР та ЛНР. Дєдушка не збираєцця гасити паніку на ватних форумах, тому соглашаєцця - да, наші війська мають забезпечити безпеку гуманітарних конвоїв уесь період їхнього перебування на території України.

Сохраняєм хладнокровіє і бдітєльность, вніматєльно наблюдаєм.

В любом случаї, дід не бачить ніяких предпосилок і об'єктивних возможностєй для проведєнія в случає откритой інтервенції Х"йла, бистрой і успешной воєнной операції по установлєнію контроля над восточними областями. Потому, скоріше за все, Х"йло рішив тянуть резіну скільки лише буде возможно, но не переходя красну черту. Які совети Х"йлу дають таракани, котрі прочно гніздяться в його черепушці, і шо він намерен предпрінять в дальнєйшем, ми можемо дізнатися вже в цей четвер. Х"йло планірує виступить в Криму перед діпутатами обоїх палат дурдома, який носить красіве названіє Государственна Дура РФ.

Дід предполагає, шо помимо привичного гавкоту в адрес Запада та кієвской хунти, разв'язавшей войну протів своєго народа, Х"йло напомнить діпутатам про нєобходімость решенія нєкоторих проблем внутрі государтсва, обеспечивая поступатєльный прогресс во всех сферах. Вы не подумайте - скаже Х"йло - в нас всьо заїпісь, но вот коє-где у нас порой єсть некоторе прощоты, над устранением которых нужно всем вместе поработать, и парламенту и правительству. Сейчас нам особенно важно сплотіться перед ліцом агрессівного поведєнія западних стран, особенно США, которые принуждают и Европу действовать во вред своим интересам. Подобну мульку Х"йло всігда каже перед тим як начать основатєльне закручіваніє гайок.

А гайки закручувать ой как нада, бо народєц распоясался. Даже щас, кагда Х"йло как нікогда велік, могуч і прекрасєн, находятся людішкі, коториє виступают с сєпаратістськими призивами. , но уже в самом Х"йлостанє. Стоїло в Новосібірске появиться ініціатіве про акцію 17 августа по федералізацію Сібірі, як вчора Ініціатіву поддержав Урал. В Єкатєрінбурге тоже заявляють про аналогічну акцію в той же день. Понятно, шо це лише невеличкі паростки і нічого особено сірйозного ожидать не приходиттся. Но контури будущих трещін, способних разорвать Х"йлостан у клочья, проявляються дедалі чіткіше.

Х"йло канєшно же убеждьон, шо ето проіскі западних спецслужб, бо представить собі не може, шо є люди, які добровольно можуть вийти на дємонстрацію. Він же знає як собираються в Москвабаді путінги. За дєньгі, конєчно, і по команді спеціально обученних людєй. 

Но тут Х"йло жестоко ошибається, каже дєдушка. В Сібірі, на Уралі, а в скором времені і в других концах необ'ятного Х"йлостана дєйствуют нє американьскі разведчики. Ето всьо проіскі українських спецслужб. Іщі, Х"йло, украінскій слєд і воздастся тєбе. Но дєло предстоіт сложноє. Ето тєбе не грузинів із Москвабада виселять - українців в Х"йлостані слішком много. Потому начинать нада з самих опасних і наіболєє глубоко законспіріруваних. Валєнтіна Матвієнко (родом з Шепетовки), напрімер, нєдавно получіла званіє подполковниці СБУ. А майор СБУ Сірьожка Глазьєв (родом із Запоріжжя) награждьон тайним указом Порошенка "за особі заслуги по діскредєтації россійской економіческой наукі". Наших там тисячі і десятки тисяч, а Х"йло розслабив булки і не понімає, як українці акуратно його ведуть к полному фіаско. Напрімер, агент вліянія по лєгендой "кум презідєнта Росії" старший лєйтєнант СБУ Вітя Медведчук філігранно обосрав і провалив розову мечту Х"йла создать Новоросію і продолжає агентурну дєятєльность по окончатєльной діскредітації вже лічно Х"йла. І только доверчивий Блядімір Блядімірович (с) нічого не бачить і продолжає іспитивать містічеський ужас перед візіткой Яроша, которого він, відімо, щитає генєралом ЦРУ.

Ціна на нєфть продовжує потихоньку повзти униз і щас составляє 105,07 долл. за барель. Аналітіки утверждають, шо тенденція до зниження ціни особенно проявиться восени. Наблюдаєм.

Тєм временєм, Іран похоже найшов дополнітєльний ринок збуту своєї нєфті. І етот ринок - Х"йлостан. Яким образом Ірану удалось наїпать Х"йла і впарити  йому нєфть, якої в самого Х"йла хоть залийся, дід догадується. Х"йло готов в убиток собі купувати союзників і думає, шо Іран за ето буде його поддержувать. Який з Ірана союзнік ми всі знаємо. Тому скоріше за все Х"ло рішив позлить Америку. Но це вже із серії "назло ворогам корову продам". Саме прикольне, шо нєфть в Х"йлостан буде йти по бартеру і Х"йло розплачуватиметься за нього... продовольствієм. При тому сам Х"йло отказався від імпорту продовольствія і січас сам ще толком не знає, як буде годувать страну. Геніальний бізнес, щитає дєдушка. Пропаганда в Х"йлостані поспішила об'явить здєлку очередним достіженієм Х"йла і всячеськи його хвалить. Дід смієцця. 

І всім небайдужим громадянам рекомендує зберігати хороший настрій, бодрость духа, держать кулаки за Надю та інших полонених, і всємерно помагати Армії. 

І слєдіть, шоб віздє парядок був, накуй! А не те, шо січас.

РЕПКА

Теги:
Киев
+18°C
  • Киев
  • Львов
  • Винница
  • Днепр
  • Донецк
  • Житомир
  • Запорожье
  • Ивано-Франковск
  • Кропивницкий
  • Луганск
  • Луцк
  • Николаев
  • Одесса
  • Полтава
  • Ровно
  • Сумы
  • Симферополь
  • Тернополь
  • Ужгород
  • Харьков
  • Херсон
  • Хмельницкий
  • Черкасси
  • Черновцы
  • Чернигов
  • USD 39.42
    Покупка 39.42
    Продажа 39.9
  • EUR
    Покупка 42.16
    Продажа 42.92
  • Актуальное
  • Важное