Свирид Опанасович на стражі мірового порядку

Свирид Опанасович
10 августа, 2014 воскресенье
09:43

Надворі свята неділя, но дід продовжує нести службу на бойовому посту сільського обозреватєля міжнародних новин і зорко стежить за собитіями в світі. Потому, заварюйте собі ранкові чай-кохве, або готуйте свіжі вкусні фреші та вмощуйтеся зручненько перед моніторами своїх комп'ютерів, ноутбуків чи планшетів. Тіки не обляпайте клавіатуру кавою, бо она стане липка і ви не зможете писати діду коменти. Ітак, начньом.

За виходні по ділу Наді Савченко нової інформації не поступало, она продовжує сидіти в тюрмі, і дід не перестає захоплюватися силою її духу і незламністю волі цієї дівчинки.

Єсть у Х"йлостані преступна організація, з якою після нашої перемоги нада буде разобраться отдєльно - Слєдственний комітєт РФ. Х"йло создав мегаструктуру, фактічеськи наділивши етот комітєт правами і полномочіями сумнозвісних троєк НКВД. В Х"йлостані разумна жизнь без тюрем і репресій совершенно невозможна і вся історія етого нещасного народу свідєтєльствує, шо каждий правитель щитав своїм святим долгом пересажать в тюрми, отправить у ссилку, на каторгу, в ГУЛАГ якомога більше колічество людей. Х"йло не ісключеніє, хотя многіє черти його злочинного режиму імеють лише карікатурне сходство з тими ж сталінськими временами. Однако, тюряги в них настоящі і осталися ще з сталінських часів, а нрави репресивного апарату нічуть не змінилися. Помінялися тільки імена. Тагда були всякі ягоди, єжови та берії, а щас вигулькнули нєкіє Бастиркін со прісниє. Просте споглядання парадних портретов етіх нєгодяєв утверджує нас у думці, шо Ломброзо таки був прав. Во всяком случає, даже Берія на їхньому фоні просто-таки душка і інтєлігент в сєдьмом поколєнії.

Чого дід приділив стільки уваги етой мерзоті? Та того, шо іменно они і виконують чорну роботу по репресіям проти наших громадян, включаючи Надю Савченко і інших затриманих. Те шо норми міжнародного права для них не писані, і українців они іскреннє розглядають на рівні зі своїм безправним затюканим народом, ми мали возможность не раз убідиться. І переконатися, шо в случаї вступу України до Тайожного союзу, Слєдственний комітєт совершенно нє стєсняясь распространив би свою преступну діяльність і на нашу територію. А так они винуждєни довольствуваться тільки воєнноплєнними.

Дід в етой связі вніматєльно стежить за долею п'ятьох офіцерів нечужої йому 72-ї мехбригади. Вчора я описував настоящі причини їхнього арешту - вели себе з москальськими слєдаками, як і належить свободолюбивим козакам. Проще говоря, на пропозицію зрадити Україну, наші хлопці начистили слєдакам їпальники, зробивши їм нємного больно. Слєдаки, які явно непривикли, шо на світі можуть існувати люди, які їх в куй не ставлять, рішили засадить хлопців всірйоз і надовго. Соответсвующе заявлєніє на сайті СК РФ, повне чорної злоби до всього українського, доказує, шо козаки з ними не міндальнічали. Вчора ж в інеті появилася інформація, шо кацапи рішили всьо же наших хлопців одпустити од гріха подальше. Така інфа вийшла з РІА Новості, яка сослалася на заяву прес-секретаря СК РФ Маркіна. Но на сайті СК такої заяви пока нема, а інших підтверджень, шо хлопців випустили дід не обнаружив. Тому щитає, шо радуватися пока рано - от побачим у достовірних джерелах фотографії звільнених офіцерів, тоді й порадіємо. А пока держим за Надю і за всіх наших кулаки. І не забуваємо, шо вся ота мразь із СК РФ має понести заслужену кару. На ету святу справу дід готовий даже одолжить свого лома.

Ідьом дальше. Вірніше, продовжуємо попередню тему, но нєсколько в іном контекстє. Вчора на сторінці "У діда Свирида" я попросив небайдужих громадян сформулірувать вопроси, на які діду варто було б відповісти. Ну шоб був якийто зворотній зв'язок, пока мій акаунт в блокаді. Найбільше прохань було прокоментірувати звільнення Х"йлом 18 генєралів. Дід і раньше бачив цю інформацію, но щитав і щитає її не существенною, потому не освіщав ету тєму. Но раз люди просять, прокоментірую. В нас чомусь ця подія подавалася в качестве чуть лі не начала Х"йлом масових репресій в армії, практично нове діло Тухачевського. У таких случаях всігда нада шукати першоджерела і докопуватися до мельчайших дєталєй.

Дід докопався і каже таке: пакет кадрових решеній, за якими була зміщена зі своїх посад група старших офіцерів, нє болєє чим обична кадрова ротація. Там далєко не всі генєрали даже, а куча полковніків. Тоїсть, уровень середньої ланки. Одинадцять з таких офіцерів очолювала Слєдственні управління СК РФ у своїх воєнних округах. Бо нада знать, шо Слєдственний комітєт осуществляє свою дєятєльность не тільки в цивільній, но і у воєнній сфері. І їх увольнєніє не означає шото екстраордінарне. Просто іде реорганізація СК РФ, должності етого уровня ліквідірувані і, соответственно, їх руководітєлі от должностєй отставлєни. Но в більшості случаїв они будуть переназначені на аналогічні должності в новосозданих структурах. Кроме, по-моєму, двох чи трьох випадків, де генєрали отправлєни в отставку в связі с пенсіонним возрастом. 

Ета новость могла взбудоражити общественность тільки у воєнне время, коли в любій мелочі люди хочуть бачити тайні признаки чогось або поганого, або харошого. В даном случаї, ета новость ні о чом особенном не говорить і не нада тут шукати якіто признаки чогось там нєобикновенного. Постулати сільської аналітіки вчать нас, шо до любої інформації слід підходити виважено і спокійно та уникати соблазна видавать желаєме за дійствітєльне. Або наоборот - у всякій мелочі сразу бачити подтверждєніє, шо "всьо прапала" і "нас слівают". Будьмо уважні, як нас вчить Мурзік Васильович. Ми ж таки розумні й уже закальонні в інфовойнах люди.

А чого уволено сразу 18, спитаєте ви? Отвічаю - всігда так робиться. Любому президенту на подпись заносять проекти кадрових указов пакетами. Накопилося 10-20 таких решеній, занесли - презік подписав і всі укази публікуються на сайті тоже один за одним. І создається іллюзія будто Х"йло генєралам рішив масово голови рубить. А на самом дєлє нє царскоє ето дєло с каждим отдєльним генєралом васькатись. Їх у Х"йла тисячі, а он одін, бедняга.

Ладно. Шото дід етім москальським слєдакам слішком много вніманія уділив, а діло не стоїть і у світі много других важних собитій проісходить.

От візьмем к примеру Х"йла. Дід, як адепт сільської аналітіки (а українська сільська аналітіка, як ізвесно, йде в авангарді передовой мислі прогресівного человечества) всігда ставиться до миршавого з вполнє понятной огидой і отвращенієм. Но ету жабу тоже нада препарірувать, хотя проще було б засунуть їй у ср-ку лома і так, на палочке, однести в міжнародний трибунал. Колись так і проізойдьот, но пока ми маєм діло з дєйствующим главой Мордора, потому приходиться його повадки ізучать. Дід самокритично визнає, шо іногда, в другорядних питаннях, його аналіз дєйствій Х"йла дає пробуксовки. Не ошибки, бо в главном аналіз дає правильні прогнози, а іменно пробуксовки. Це проісходить із-за того, шо дід всьо же іногда подсознатєльно допускає в Х"йла налічіє крупіци разума. А потом оказуєцця, шо дід Х"йла переоцінив.

Так, например, дід ізначально критично поставився до ідєї, шо Х"йло нібито прорабатує варіант миротворчеської місії і ввода своїх войск в Україну под флагами Красного Креста. Просто потому, шо ідєя ця ізначально була мертворождьонна і жодна людина, яка хоть трохи розумієцця на міжнародних ділах, не могла й на сєкунду допустити, шо хтось всірйоз може повірити в осуществимость подобной авантюри.

Оказується, Х"йло дурніший, чим дід предполагав. Або, шо також вероятно, в Х"йла просто не осталося якихось болєє-менєє вменяємих ходів і він рішив попробувать такий безнадьожний варінт, надіючись проскочить "на авось".

"На авось" проскочить не удалося і сеачала Совбез ООН, а потом по очереді всі світові лідери однозначно заявили - люба одностороння "миротворча" ілі "гуманітарна" акція Х"йла на території України буде розцінюватися, як акт агресії. То їсть, Х"йла і з цього боку обложили красними флажками.  Криса Х"йло зачаївся в углу і продовжує усілєнно пічкати ДНР та ЛНР оружієм, тєхнікою і спецподраздєлєніями.

Щоб ні в кого не виникало сомнєній - новонародженій Армії України доводиться мати діло не з якимито одморозками-сіпаратістами, а з елітою спецслужб Х"йлостана. І в существующих условіях наша Армія демонструє унікальні бойові качества. Во всяком случає, ніякі воєнні аналітіки, ніякі разведки й близько не могли предположить, шо за такий короткий срок наша Армія превратиться в таку грізну бойову силу.

Вчора міністерство нападєній Х"йлостана, нє взірая на вихідний день, вдруг вискочило з опроверженієм статті в Файненшл таймс, автор якої утверждає, шо на востоке України погибло 12 спецназовцев ГРУ Генштаба ВС РФ. Ето тот редкій случай, кагда дєдушка согласєн с опроверженієм х"йлостанського міністєрства нападєній - на востоке України погибло намного больше, чем 12 грушників. А учитуючи, шо Х"йло вгамуватися не желає, погибне ще більше. 

Да, наша Армія, наші спецслужби ведуть війну з дуже небезпечним і опитним протівніком. І тому кожна перемога нашого війська заслуговує на особливу шану і уваженіє. Дід вірить, шо нєдальок той час, коли про Армію України і про СБУ будуть у світі говорити з таким же уваженієм, як про ізраїльські ЦАХАЛ та МОССАД.

Кстаті про Ізраїль, вернєє, про сєктор Газа. Сьогодні в діда прилив самокритики, тому він признається, що до нашої АТО він не дуже понімав природу проісходящого на Ближнєм Востоке і сутність палєстінського вопроса в часності, а также роль, яку виконують всячеські паціфісти з ООН, Європи, Америки і проч. Дід - чистопородний українець, який однако ніколи не ділив людей по національному признаку, бо не від національності залежить хароша людина, чи куйова. Кров у всіх у нас червона. Но теперішні собитія на востоке України дозволили діду взглянуть на сітуацію вокруг сектора Газа очима євреїв. І дід поражаєцця, скільки в цього народу терпіння, мудрості, мужності видержувати вже сьомий десяток років оту куйню, яку творять палєстінські зомбі. Я не кажу про всіх арабів і даже не про всіх палєстінців - там більшість вполнє нормальні люди. Я кажу про зомбі. Про усіх тих ублюдків, на фоні яких наші Беси та Бабаї просто таки прищаві подростки. Но оті прищаві гавнюки з ДНР і ЛНР бистро переймають форми і методи, наработані всякими ХАМАСами і ФАТХами. Потому в України тоже задача створити таку ж ефективну Армію і спецслужби, якими располагає Ізраїль. 

Дід з нескриваємой симпатієй держить кулаки за доблєсну ізраїльську воєнщину і щитає, шо це якраз той історичний момент, коли сотруднічество наших стран має бути особенно конструктивним. Обща біда зближує, а нам є чому повчитися у євреїв. Національні флаги України та Ізраїля не мають кольору крові, наші народи по духу миролюбиві. Но єслі нада дать врагу пи-ди, то нада двать і не стіснятися. Потому, єслі дід чує пацифістські призиви жаліть терористів - покуй яких, кацапських, чи палєстінських - його рука тягнеться до лома.

Нащот Х"йлостана і х"йлостанців. Дідова ненависть до етого зомбованого народу не несе ознак національної зневаги. Свирид Опанасович превосходно владеет русским языком и в состоянии отлично на нем изъясняться. Дід также любить і цінує велику російську літературу і культуру. Серед його друзів чимало етнічних росіян, але це нормальні люди, з якими можна цілком нормально спілкуватися і дружити. Однако, нєкоторі народи в своїй історії переживають періоди затменія. Дід уважає всі народи, в часності німців. За ісключенієм періода 1933-1945 років. В етот період німці були зомбі. Во всяком случає подавляюще їх большинство. Німецький народ етого періода дід уважать не може. Нєчто подобне провсходить січас з росіянами. Прийде час і буде в них похмілля, прийде прозреніє. А пока ето врем'я не прийшло, дід продовжує називати ету страну Х"йлостаном, а покорно-агресівне большинство етого народа - х"йлостанцями. Званіє Росія і росіяни нада заслужить.

Вертаємся на Ближній Восток. На етот раз Ірак. В Іраку тоже люди гинуть і там своя куйня проісходить. Дід щитає, шо і нєожидання актівность палєстінських зомбі в сєкторі Газа, і актівізація досєлє нєвєдомого ІГІЛА в Іраке мають очінь близку природу, а їх натхненник сідіт в Кремлє. Ім'я йому Х"йло Блядімір Блядіміровіч (спасіба Карлу Волоху за Блядімір Блядімирича). Так вот Ірак. Нас там інтєресує нєфть, бо Х"йлостан душити нада со всєх сторон, включаючи пониженням цін на нафту. Давно замечено, як тільки вартість нафти починає опускатися до своїх єстєственних рамок (нижче 100 долл. за барель), в нєфтеносних регіонах планєти сразу же проісходить якась куйня, ціни на нєфть взлітають і Х"йло гребе мільярди. С етім нада шото дєлать, сказав Барак Хусейнович, і отправив у Ірак авіацію, шоб привести тамошніх сіпаратістов в чувство. Остальне додєлають сухопутні войска Ірака і курдська пешмерга. Як тільки сіпаратісти получають достойної пи-ди, сразу же і на ринку нєфті ціна начинає себе вести логічно.

Смотрім: 7 августа ІГІЛ захватив нові райони Ірака, і нєфть сразу дорожає до 106,38 долл. Вчора, 9 августа, американці з воздуха, а іракці і курди з землі, упи-дили сіраратістов, на ринку нєфті наблюдаєцця приятне пониження ціни більш, ніж на доллар - до 105,32 долл. за барель. А в Х"йла доходи падають. 

Шо інтєресно. Мало хто стежить за позіцією Х"йлостана в іракському вопросі, но дід якраз вніматєльно спостерігає. І акцентірує вніманіє небайдужих громадян на коментарії МІД РФ від 8 августа касатєльно сітуації в Іраке. Там пріветствується гуманітарна акція іракських ВВС, а также ВВС США, яка збрасує гуманітарну помощ мирному населенню Синджара, яке оказалося в оточенні сєпаратістов. Понятно чого так говориться - Х"йлостан всіма силами хоче найти любі прецедєнти, де іностранна армія без всяких санкцій ООН, виконує гуманітарну місію. Но в том же коментарії дєйствія іракських сіпаратістов решітєльно осуждаюцця. Болєє того - Масква називає ІГІЛ тірорістіческой організацієй. Не забуваємо, шо суннітські сіпаратісти через Сірію вооружени оружієм з Хуйлостана. Ето кстаті, тіпічна гебістська тактіка Х"йла - заварить кроваву кашу і остаться в стороні, в белих одєждах. Ну так почему би, єслі брать іракський прецедент, Москві не признать ДНР І ЛНР териористичними організаціями? Дід щитає, шо наші діпломати мають вести роботу іменно в етом направлєнії. Світ, я думаю, однозначно признає терористичну сущность ДНР та ЛНР. І шо тагда скаже Масква? Тут і буде момент істіни.

В нєкотором смислі похожа куйня наблюдаєцця вокруг Нагорного Карабаха. Всім відомо, шо Карабах - порохова бочка Кавказу. А кончик бікфордова шнура в Кремлі. Щас в Москві проходять переговори между презідєнтами Саргсяном і Алієвим, а посредніком у них, як і ожидалося, Х"йло. Сверхзадача Х"йла - затягнуть обидві страни в Тайожний Союз і зробить не тільки Арменію, но і Азербайджан, своїми сателітами. Єслі ето не вдасться, Х"йло взорвьот ету порохову бочку, не постісняється. Наблюдаєм.

В общем, тєм інтересних багато, дід сьогодні розписався не на шутку і тому приносить за це небайдужим громадянам свої вибачення.

Тепер відповіді на деякі вопооси, які прозвучали "У діда Свирида"

1. Коли кончиться ета лядська війна? Питає Елена Запорожан.
Відповідаю - тоді, як Х"йлостан програє. Коли ето случиться, дід сказать не може, бо цього не знає ніхто. Но то, шо Х"йлостан войну поограє - ніяких сумнівів. Чи означатиме поразка Х"йлостана перемогу України - це вже зовсім інше питання. Бо воюємо ми не просто за територію, а за нове людське життя. І не від поразки Х"йла, а від нас самих залежить, як ми будемо жити. Вірити треба у близьку перемогу, но морально лучше настроїтися на тривалу боротьбу. Це найкраща психологічна установка в даній ситуації. 

2. Галина Сокол просить прокомендувати сльот байкерів у Севастополі. Єслі чесно, дід на такі мелочі вніманія не обращає, бо той Хірург у діда уваженія не визива. То він хвалився, шо піде воювать за Новоросію, то резко здувся. Несерйозний байкер. Подх"йльониш. Те, шо вперше за останні роки Х"йло не приїхав на сльот - ну то його проблєми. Дід би не став робити далєкоідущих виводів. Тим паче, шо преса постоянно робить вброси про намічаєме на 14-15 августа засідання в Криму обох палат "парламента" Х"йлостана, де ожидаєцця епохальний виступ Х"йла. Ну чого йому в Крим два раза кататись? Посмотрім, шо він там скаже. Но тривожиться ізлішнє дід запрещає - в Х"йла нема ресурсу на повномасштабну війну даже з Україною. Не говорячи, шо за Україною твердо стоїть весь світ і зливати нас ніхто точно не збираєцця. 

3. Питання ряду громадян про Історію від Свирида Опанасовича діду приємні. Сьогодні неділя, а значить надвечір ожидайте появи чергового, шостого параграфу. 

Залишаємось бодрими і крепкими, іспользуєм неділю, шоб чимось особенно порадувати близьких, не забуваємо про спорт, держим кулаки за Надю і всіх полонених, а также помагаєм всім, чим можемо, нашій Армії. І читаєм repka.club. Там багато умного і цікавого пишуть дуже хароші люди.

Окреме спасіба за розуміння, шо акаунт діда в блокаді і він не може нікому нічого відповідати, лайкати, чи френдити. Надіюся, шо з 1 вересня блокаду буде знято.

Но чарівний лом діда находиться в повній бойовій готовності, он він, красавец, стоїть в углу і таінственно мерцає. Потому слєдім, шоб віздє парядок був, накуй! А не те, шо січас.

Теги:
Киев
+7°C
  • Киев
  • Львов
  • Винница
  • Днепр
  • Донецк
  • Житомир
  • Запорожье
  • Ивано-Франковск
  • Кропивницкий
  • Луганск
  • Луцк
  • Николаев
  • Одесса
  • Полтава
  • Ровно
  • Сумы
  • Симферополь
  • Тернополь
  • Ужгород
  • Харьков
  • Херсон
  • Хмельницкий
  • Черкасси
  • Черновцы
  • Чернигов
  • USD 39.55
    Покупка 39.55
    Продажа 40.08
  • EUR
    Покупка 42.24
    Продажа 43.03
  • Актуальное
  • Важное