Свирид Опанасович на стражі мірового порядку

Свирид Опанасович
1 августа, 2014 пятница
21:56

Всім фізкультпривіт, друзі. Дід надіється, шо всі почувають себе харашо, гарно потренірувалися, поснідали і тепер можуть собі дозволити по філіжанці ранкового кохве, чи чаю, а ще краще – стакан натурального соку. Отже, вмощуйтеся зручненько і слухайте уважненько.

Надя Савченко і далі знаходиться у полоні в миршавого Х"йла, в її справі заметних подвижок не наблюдається. Вроді Надю допитали нащот її заяви про незаконність  арешту і польза від того, як щитає дєдушка, лише в тому, шо адвокати получать дополнітєльні бумажки для подачі в Страсбург, у Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ). Адвокат Фейгін ударився в метафізіку, рассуждая о поганій кармі російських судів, яку справа української бойової красуні лише усугубляє. 

В то же врем’я, нєсмотря на отпускну пору (безнадьожно сорвану і скомкану Х"йлом), в світі все нові і нові політічеські вліятєльні люди розвивають дєятєльность по звільненню Наді Савченко із плєна. Так, учора, нєкій Кріс Гібсон, которий работає в Конгресі США конгресменом, будучи, відімо, тайно влюбльон у Надю, гупнув себе кулацюрою в ковбойські груди і закликав собратьєв-конгресменов долучиться до святої справи звільнення Наді. Піариться – спитаєте ви? Канєшно – відповідає дєдушка. Але хрен з ними, нехай піаряться, лиш би Надя була на свободі. А чи піде вона після того замуж за того ковбоя, то вже їй самій вирішувать. 

Вніманіє міровой общественності до ситуації з Надьою Савченко та іншими українськими плєнними в Мордорі вчора прівльок пастор Турчинофф, которий від імені ВРУ распространив енцикліку urbi et orbi,  в якій призвав людей доброй волі включиться у священну справу спасєнія всіх полонених, в заточенії в Х"йла пребивающих. Дід надіється, шо призив пастора будєт услишан.

Демократичний лад у західних країнах ізвестєн своєю інертністю і медлітєльностью. Они там в себе дуже довго запрягають, но єслі вже запрягли і їхній віз зрушив з місця – його хрен остановиш. Так і з санкціями – розкачувалися дуже довго, бо там усе залежить не від указанія однієї людини, як в Х"йлостані, а работає сложний механізм оцінки ситуації, взаімного согласованія  і прийняття рішень. Тепер же віз з місця зрушив і набирає скорость - мочить Х"йлостан санкціями вирішили всі гуртом і кожен день нас радує всьо болєє ізощрьонними ограніченіями, які накладаються на всьо, шо в Х"йлостані шевелиться і здатне приносити якийсь доход у їхній бюджет. З сьогоднішнього дня, например, ЄС вступають в силу обмежувальні санкції до п’яти крупних російських банків, серед яких Сбербанк, Внешторгбанк і Газпромбанк. Дід уявляє собі шо сійчас думають про Х"йла, про Крим та про інші авантюри свого миршавого сцаря російські бізнесмени. Пока шо тіки думають, бо казати шось услух бояться. А в ето время, Большая семьорка главних дохторів запретила Світовому банку фінансірувати російські проекти. Ну а шо? Жівітєльна евтаназія тоже може рассматрюватися, як способ лєченія особо запущених болєзнєй.

Світові індекси задовбалися вже оценювать ситуацію з російською економікою і подумують про те, шоб вообще вишвирнуть російські компанії  із глобальних індексів. Про це вчора, например, заявили в любимому дєдушкою Доу-Джонсі. Помимо морального удовлєтворенія, це также значитиме, шо крупні російські компанії втратять доступ до фондів інвесторів, а їхні акції существенно подешевшають. Російські бізнесмени вже даже не удівляються, а обречонно та з огидою дивляться на парадний портрет Х"йла, которий вони вчора єщо обціловували. 

В самому Х"йлостані проісходять вещі незбагненні і удівітєльні. Прав був Бісмарк, коли казав, шо на будь-яку вашу хитрость Росія відповість нєпроходімой глупостью. Заходи економічного порятунку Росії, які зараз спешно придумуться в Х"йлостані, завдадуть її економіці значно більше шкоди, ніж всі світові санкції разом узяті. Так, предлагається, отказаться от погашенія внєшніх кредітов, не платить нікакіх штрафов, не возвращать 50 млрд. долларов бувшим владєльцам ЮКОСА, і вообще послать всіх накуй, та строїть щасливу жизнь в отдєльно взятом Х"йлостанє. Дєдушку несказанно радує, шо в перших рядах спасітєлєй россійской економікі гордо шагає його давній любімец Сірьожка Глазьєв. Давай, Сірьожа, не подкачай – заохочує дєдушка.

Гаєчки в Х"йлостанє потрошку закручуються. З сьогоднішнього дня, скажем, вступають в силу поправки до закону про СМИ, за яким любий прищавий задрот, у блог до якого за день заходить болєє 3 тисяч відвідувачів, щитається вже не задротом, а главним редактором средства масовой інформації і обязан пройти соответствующу регістрацію та соглашаться виполнять требованія закона. За тим законом мої друзі Татуся Бо, Мурзік Васильович та і сам дід, щиталися б владєльцами мега-медіахолдінга і нас би ще й заставили налоги платить. Ето той случай, коли кожен український фейсбучний дописувач може облєгчонно вздохнуть і радісно перехрестившись подумать: «Дякую тобі, Боже, шо я не москаль!».

Сайт МІДа Х"йлостана сьогодні дєдушку разочарував. Там позникали всі їхні перли минувших днєй, всі коментарії, над которими ржало прогресивне людство, і висить лише якась унила інформація про встречу міністров іностранних дєл ШОС у Душанбе. Наверно руські діпломати іспугалися дєйствія нового закона і рішили от греха подальше поховати ті свої креатіви. Но кеші, як ми помним не горять, і колись прийде день, коли русскім діпломатам будєт безумно стидно за бездарну і безпомічну клоунаду 2013-2014 років.

Ідьом дальше. В Ізраїлі победоносна ізраїльська воєнщина навішала палєстінським зомбі епічних звіздюлєй і діло, кажеться, йде до перемир’я на условіях ізраїльтян. Таким образом, українська воєнщина получила мастєр-клас в ісполнєнії мірових звьозд первой величини і дід сподівається, шо українські генєрали не колупалися в носі, а вніматєльно конспектірували. Хотя, як сказав діду один його обізнаний знакомий: «Єслі би українська армія применяла на востоке такі средства, як ЦАХАЛ, вона давно вже була б у Ростові». Ну, положим, Ростов нам покуда не нужен, нам би ростовського сідєльца Лєгітімича оттуда виковирять і усадить на скам’ю подсудімих. Но нашим генєралам дід советує вніматєльно ізучать опит ізраїльських колєг, бо он бесценєн. І берегти життя й здоров’я солдат, бо вони єщо болєє бесценні.

На нафтовому ринку вчора наблюдалося приятне пониження її вартості, яка впали нажче 106 долл. за барель. Но з утра, пока дід отвльокся на треніровку, аферісти опять трохи підняли ціну. Глаз да глаз за ними…

Да, чуть не забув про сферу акадєміческой наукі. Х"йло, кажеться, імеєт всі возможності убідиться в правоті Ісаака Ньютона та експериментальним путьом доказать справедливость його Третього закону. Правда, в політичній сфері закони фізики проявляються своєобразно і Х"йло етого явно нє учол. Суть в тому, шо Х"йло, як ми пам’ятаємо, задался целью провести над Україною експеримент по федералізації. Тут в нього ніхрена не виходить, но обнаружилося, шо посіяні Х"йлом зерна начали проростать в самому Х"йлостані. Як сообщається, 17 серпня в Новосибірську пройде маніфестація під гаслами: «Хватіт карміть Маскву!» та «Дайош Сібірскую республіку».

Наскільки ця акція серйозна і чи взагалі її зуміють провести, дід не уверен. Та це і не важно. Важно другоє – во многих регіонах Х"йлостана настроєнія дуже антимосковські. І то, шо в тому ж Сибіру вполнє возможно образованіє в случаї чого своєї квазідержавності, сценарій вполнє реалістичний. І важно также, шо тепер сцарю Х"йлу помімо огребанія звіздюлін від внєшніх друзєй і партньоров Росії, прийдеться всьо больше заніматися борьбой з внутрішніми угрозами. Є від чого загрустіть нашому Туалєтному Путьонку.

Ага… Сенат США утвердив сьогодні кандідатуру Джона Теффта на должность американського посла в Х"йлостанє. Дід не склонєн перебільшувати роль і значення послов, бо вони лише чіновники. Но це призначення означає таку оплєуху Х"йлу, шо знающі люди лише с удовольствієм потирають руки. А те, шо Х"йло був винуждєн дати агреман значить, шо оскорблєніє від Обами він покорно сньос. Дід думає, шо попереду в Х"йла знакомства с єщо болєє унізітєльними процедурами опусканія. Мірові дохтора вже наділи резінові перчатки. 

А ми залишаємося здоровими і сильними, бадьорими та красівими. Ведемо здоровий спосіб життя, держим кулаки за Надю, помагаєм Армії та читаєм сайт repka.club – сайт пока шо работає в бета-версії, нуждається в технічній доработці, но вже сійчас ми з Татусею Бо, Мурзіком Васильовичем і Віталієм Чепіногою загружаємо туди свої нєтлєнки. 

І смотрім, шоб віздє парядок був, а не те, шо січас.

Теги:
Киев
+14°C
  • Киев
  • Львов
  • Винница
  • Днепр
  • Донецк
  • Житомир
  • Запорожье
  • Ивано-Франковск
  • Кропивницкий
  • Луганск
  • Луцк
  • Николаев
  • Одесса
  • Полтава
  • Ровно
  • Сумы
  • Симферополь
  • Тернополь
  • Ужгород
  • Харьков
  • Херсон
  • Хмельницкий
  • Черкасси
  • Черновцы
  • Чернигов
  • USD 39.05
    Покупка 39.05
    Продажа 39.52
  • EUR
    Покупка 42.21
    Продажа 42.95
  • Актуальное
  • Важное